Δεν είναι fake news τελικά ότι το υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει την Τέχνη από τα Λύκεια

Δεν είναι fake news τελικά ότι το υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει την Τέχνη από τα Λύκεια

«Fake news περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» έγραψαν τα Ellinika Hoaxes αλλά τελικά fake news διέδωσαν οι ίδιοι.

Ο λόγος για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εξοβελίσει την Τέχνη από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς δημοσιεύτηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων - Λυκείων που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος 2020 -2021. Μια «είδηση» που κυκλοφορεί και περιέχει πολλές αλήθειες και μια ανακρίβεια, ωστόσο τα Ellinika Hoaxes στάθηκαν μόνο στο τελευταίο.

Η αλήθεια είναι ότι τα καλλιτεχνικά όντως καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως έγραφαν πολλά sites, αλλά τα Ellinika Hoaxes έσπευσαν να μιλήσουν για fake news, όπως κάνουν τελευταία και χωρίς να ελέγξουν σωστά τις αναφορές, λες και απλά βιάζονται να βγάλουν την αγγαρεία και να γράψουν για κάτι.

Όταν ωστόσο άρχισαν οι αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και γενικά στα σχόλια της ανάρτησης τους στο Facebook, τα 9 στα 10 ήταν αρνητικά, τα Ellinika Hoaxes εργάστηκαν με κουτοπονηριά. Τροποποίησαν απλώς το άρθρο τους χωρίς να αλλάξουν τίτλο. Έπρεπε να περάσουν ώρες, να φτάσει βράδυ, να συνεχιστεί το κράξιμο, μέχρι επιτέλους να γράψουν για την διόρθωση τους αυτήν. Πάντως το thepressproject τους είχε ξεμπροστιάσει από νωρίς.

Και όπως τους έγραψε ένας από τους εκατοντάδες χρήστες του Facebook στα σχόλια: «Πρώτα τροποποιήσατε, χωρίς να ενημερώσετε, το άρθρο και μετά από ώρες και όλη αυτή την κατακραυγή και τις αναφορές, ζητήσατε συγγνώμη».

Πόσο κακό να είναι άραγε, οι ελεγκτές των fake news να διαδίδουν οι ίδιοι fake news;