Ελεύθερη η 22χρονη παιδοκτόνος

Ελεύθερη η 22χρονη παιδοκτόνος

Πριν μερικές ημέρες, μάθαμε για την 22χρονη παιδοκτόνο, η οποία και πέταξε το μωρό της, το οποίο γέννησε στην μπανιέρα μόνη της [1], στον ακάλυπτο [2] γιατί ήθελε να το εξαφανίσει [3].

Το μωρό αυτό, για την 22χρονη, ήταν ένα "λάθος", μια κακιά στιγμή που συνέβη εκεί που δεν το περίμενε, αφού σύμφωνα με τον πρώην της, έμεινε έγκυος από έναν τύπο που γνώρισε στο Facebook και πήγε μαζί του για ένα γρήγορο ξέσκασμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας [4].

Ο τύπος την παράτησε όταν έμαθε την κατάσταση της και, γιατί όχι; Ίσως να θέλησε να το "φορτώσει" στον πρώην της και όταν είδε ότι αυτός δεν μασούσε, να σκέφτηκε πως να απαλλαγεί από αυτό το βάρος. Δεν είναι δα και κάτι απίθανο, την στιγμή που καταγγέλλουν ψεύτικους βιασμούς και δεν λυπούνται αν ο άλλος σαπίσει άδικα στην φυλακή [5, 6, 7].

Η 22χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους και με ένα πρόστιμο 5000€ [8], τόσο φαίνεται ότι κοστίζει η ζωή ενώς νεογέννητου παιδιού. Την στιγμή που μια κακοποίηση ζώου, η οποία θα ξεσήκωνε το σύμπαν, κόστιζε μέχρι πριν λίγο καιρό 30.000€, για να πέσει στα μισά [9]. Φαίνεται ότι ο ακάλυπτος είναι ένας σύγχρονος Καιάδας, όπου λύνονται όλα τα προβλήματα, απλά και εύκολα, μόνο με 5.000€.

Ένα λάθος μιας νεαρής, ένα τρύπιο προφυλακτικό ίσως, φαίνεται ότι συγκίνησαν το πανελλήνιο. Εντάξει, τι φταίει το κορίτσι αν ο άλλος δεν πρόλαβε να τραβηχτεί; Το μούλικο θα πρέπει να εξαφανιστεί, ίσως να σκέφτηκαν κάποιοι υποστηρικτές της, την στιγμή που οι ίδιοι συγκινημένοι για μια χτυπημένη γάτα, ίσως να έφταναν και στο φονικό.

Εντάξει, όλα καλά. Άλλωστε το όνομα της δεν το μάθαμε, παρότι είναι ενήλικη και καταδικάστηκε. Εντάξει, θα σκέφτηκε η δικαιοσύνη, να μην την ταλαιπωρήσουμε άλλο την κοπέλα, τόσα τράβηξε, την στιγμή που το παιδάκι πέθανε ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία. Αλλά ποιος τα σκέφτεται αυτά, την στιγμή που μια κοπέλα θα μπορέσει να συνεχίσει την ζωή της.

Μια ζωή η οποία θα περιλαμβάνει μια έντονη σεξουαλική καριέρα και το βάρος ενός παιδιού ίσως να ήταν εμπόδιο στα όνειρα της, γιαυτό ίσως και δεν είπε σε κανέναν ότι είναι έγκυος. Άλλωστε το ότι ήθελε να πάει στην Αθήνα για να κάνει την ζωή της, ή τα sms της σε φίλη της, έπειτα από την γέννα, το δείχνουν αυτό. «Δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει», ήταν ένα από αυτά που έστειλε [10].

Η έντονη σεξουαλική της "καριέρα", θα σταματήσει μόνον όταν δει ότι η μπογιά της δεν τραβάει άλλο. Εκεί, θα βρει κάποιον απελπισμένο που ψάχνει "ένα καλό κορίτσι για να παντρευτεί" και αφού δεν θα γνωρίζει κανείς ποια είναι, θα την πάρει και θα της παρέχει τα πάντα. Άλλωστε αυτό δεν κάνουν οι απελπισμένοι beta άντρες τόσα χρόνια; Και η 22χρονη θα είναι μια μανούλα, όπου θα πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο και στις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και κανείς δεν θα ξέρει το παραμικρό.