Εμβόλια, Covid-19, Ευ. Βενιζέλος, ID2020, Bill Gates και Ελλ. Hoaxes

Εμβόλια, Covid-19, Ευ. Βενιζέλος, ID2020, Bill Gates και Ελλ. Hoaxes

Τόσο ο μήνας που μας πέρασε, όσο και αυτός που διανύουμε, είχε πολλή παραπληροφόρηση και πολλά fake news. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά και να δούμε τι ισχύει.

Ελληνικά Hoaxes

Ας αρχίσουμε με την ομάδα των "ερευνητών", οι οποίοι αποκαλούνται και ως "σερίφηδες" του internet.

Ας δούμε όμως τι ισχύει για τα "Ελληνικά Hoaxes", γιατί παρακάτω θα τους αναφέρω ξανά και καλό θα είναι να έχετε μια ιδέα για το ποιόν τους. Τους συγκεκριμένους, τους έχω "πιάσει" τουλάχιστον τρεις φορές να αντιγράφουν άρθρα άλλων και να τα παρουσιάζουν σαν δική τους "έρευνα". Αυτό γίνεται, κατά την άποψη μου, για να μπουν στην συνείδηση του κοινού ότι μάχονται για την αλήθεια, ώστε να δέχονται όλοι τους τις απόψεις τους σαν σωστές, χωρίς περαιτέρω αναζήτηση από την μεριά τους.

Αν δεν θυμάστε, τα Ελληνικά Hoaxes ήταν αυτά που έγραφαν για την γλυφοσάτη και το ζιζανιοκτόνο «Roundup» της Monsanto, ότι όσα άρθρα τόνιζαν τους κινδύνους της, ήταν ανακριβή και παραπλανητικά, ωστόσο τελικά αποδείχτηκαν -και πάλι- λάθος.

Ευάγγελος Βενιζέλος και το τσιπάκι για τον κορονοϊό

Πριν λίγες ημέρες, ο Ευ. Βενιζέλος στο OPEN TV επικαλέστηκε τον Bill Gates και την πρόταση του να μπει ένα ειδικό τσιπ σε κάθε ανθρώπου, ώστε να έχουν βιομετρικά δεδομένα για τον κορονοϊό και άλλες πανδημίες.

Επειδή "παίζει" πολύ στους συνωμοσιολόγους το συγκεκριμένο θέμα με το τσιπάκι του Bill Gates, για το οποίο θα μιλήσω παρακάτω, πιθανών κάποιοι που μπορεί να θορυβήθηκαν, γιατί δεν ήθελαν κάτι τέτοιο να βγει προς τα έξω και μάλιστα από κάποιον πολιτικό, θεώρησαν σωστό να επανορθώσουν την συγκεκριμένη πρόταση.

Κύριε Γιανακίδη, γιατί επικαλείστε το παράδειγμα της Κίνας και δεν επικαλείστε τη πρόταση του Bill Gates, να υπάρξει ένα μικροτσίπ, το οποίο να το φέρει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό η σε σχέση και με άλλες πανδημίες.

Την αρχή λοιπόν, την έκαναν τα Ελληνικά Hoaxes, τα οποία έγραψαν ότι ο Βενιζέλος ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο, αλλά, σύμφωνα με τους ίδιους, μίλησε για "τα καθορισμένα από σχετικές συμβάσεις ανθρώπινα δικαιώματα, και τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν αναφορικά με αυτά λόγω της πανδημίας".

Φυσικά ο κ. Βενιζέλος δεν ανέφερε τον Bill Gates γιατί ανησύχησε για τα προσωπικά δεδομένα του κόσμου, αλλά γιατί θεωρεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα με αυτό το θέμα και θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τι είναι προσωπικό δεδομένο και τι επιδημιολογικού χαρακτήρα, όπως ο ίδιος λέει, ώστε, κατά την άποψη μου, να μπορεί κανείς να τα συλλέγει άφοβα και χωρίς κάποια νομική επίπτωση.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν καθησύχασε τον κόσμο και επειδή τα hoaxes τελευταία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ανθρώπων και πρώην φαν του και άρα δεν πέρασε το μήνυμα τους όπως ήθελαν, βγήκε ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος στους "αταίριαστους" στον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε ότι το τσιπ του Bill Gates, του οποίου ο ίδιος επικαλέστηκε μερικές ημέρες πριν, είναι hoax.

Bill Gates, ID2020 και βιομετρικό τσιπάκι για τις πανδημίες

Ένα viral θέμα που παίζει πολύ τις τελευταίες ημέρες, είναι το αν ο Bill Gates θέλει να βάλει ένα chip στους ανθρώπους, με γνώμονα την ασφάλεια των υπολοίπων, αφού ένα τέτοιο chip θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το αν κάποιος έκανε το απαραίτητο εμβόλιο ή όχι.

Και εδώ αναμίχτηκαν τα hoaxes και έγραψαν ότι ο Bill Gates δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο και πρόκειται για παραπληροφόρηση, έχοντας μάλιστα και σαν πηγή το site του ID2020.

Βέβαια τα hoaxes, για να βγάλουν την "αγγαρεία", απλά έκαναν μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και βασίστηκαν σε ότι έγραφαν τα μεγάλα sites του εξωτερικού, χωρίς φυσικά να το ψάξουν παραπάνω και απλά κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με το άρθρο του reuters.

Αλλά ας σταθούμε για λίγο στο ID2020 και στους συνεταίρους του. Ανάμεσα τους είναι η Microsoft (του Bill Gates, άσχετα αν πρόσφατα αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο), το Gavi (Gavi, the Vaccine Alliance), το οποίο έχει σαν χορηγούς τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation.

Κύρια αποστολή αυτής της σύμπραξης (ID2020 Alliance), είναι η προώθηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δημιουργίας Ψηφιακών Ταυτοτήτων (Digital ID) για τον παγκόσμιο πληθυσμό, οι οποίες θα υπερβαίνουν κάθε φυσικό και εθνοκρατικό μέσο ταυτοποίησης, όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μάλιστα το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation μόλις έναν χρόνο πριν, διεξήγαγε πειραματικά την «άσκηση προσομοίωσης πανδημίας» (Event 201), η οποία παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον κορονοϊό και την κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Γενικά ο Bill Gates φαίνεται να προωθεί τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις μεθόδους chip ή ψηφιακών ταυτοτήτων, με βάση την συμμετοχή τους στους παραπάνω οργανισμούς.

Είναι απλώς μια σύμπτωση το γεγονός ότι το ID2020 εκτυλίσσεται με βάση αυτό που σήμερα αποκαλούμε πανδημία;

Τι ισχύει πραγματικά με το chip του Bill Gates;

Δεδομένου το γεγονός ότι ο Bill Gates δείχνει μεγάλο ενδιαφέρων για τα τσιπ που θα εμφυτεύονται στο σώμα και θα αναλαμβάνουν διάφορες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα το τσιπάκι αντισύλληψης το οποίο και χρηματοδότησε ο ίδιος, καθώς και την Ν. 4682/3-4-2020 Κύρωση ΠΝΠ για αντιμετώπιση κορωνοϊού (ΦΕΚ 76 τΑ΄), η οποία επιβάλει σε κάποια περιστατικά τον εμβολιασμό, επόμενο είναι ο κόσμος να θέλει να μάθει περισσότερα για το γεγονός αυτό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Bill Gates μιλάει συνεχώς για τον κορονοϊό και τους τρόπους με τους οποίους θα μειωθεί η μετάδοση του.

Προτού κάνει την συνέντευξη του στο TED, ο Gates δημιούργησε μία ομάδα στο Reddit με τίτλο "Ask Me Anything", όπου απαντούσε σε ερωτήσεις που του έθετε ο κόσμος σχετικά με τον κορονοϊό.

Σε κάποια από τις ερωτήσεις που του έκαναν, συγκεκριμένα ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, ο Gates έκανε λόγω για τα ψηφιακά πιστοποιητικά που πρέπει να έχουμε. Συγκεκριμένα, έγραψε:

Αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε νερό να πίνουμε, ενέργεια καθώς και πρόσβαση στο ιντερνέτ. Επιπλέον πρέπει να διατηρηθεί η παραγωγή για ζωτικής σημασίας υλικά.

Σίγουρα χρειαζόμαστε νερό πόσιμο, παροχή ενέργειας και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αλυσίδα παραγωγής για κρίσιμα υλικά πρέπει να διατηρηθεί. Πολλές είναι οι χώρες που ακόμη εξετάζουν τι πρέπει να μείνει ανοικτό και τι όχι. Τα κράτη ακόμα σκέφτονται τι πρέπει να μείνει ανοιχτό και τι όχι.

Εν τέλει θα πρέπει να έχουμε ψηφιακά πιστοποιητικά, προκειμένου να δείξουμε ποιος έχει αναρρώσει από τον ιό, ποιος έχει εξετασθεί πρόσφατα και όταν έχουμε το εμβόλιο, ποιος το έχει κάνει».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας γύρος θεωριών και συνωμοσιών στο διαδίκτυο, ότι ο δισεκατομμυριούχος Gates ίσων να θέλει να εμφυτεύσει σε όλους μας τσιπάκια.

Για να καθησυχάσουν τον κόσμο, πολλοί έκαναν λόγω (και τα hoaxes) για την τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων (quantum dot dye), μία τεχνολογία που δεν έχει να κάνει με μικροτσίπ ή κάψουλες, αλλά με εμφυτεύσιμα νανοσωματίδια που η μόνη τους λειτουργία είναι η αντανάκλαση πληροφοριών μέσω φωτός και η μοναδική πληροφορία που θα έχουν, θα είναι το ιστορικό εμβολιασμών και τίποτε άλλο.

Εμβόλια, Covid-19, Ευ. Βενιζέλος, ID2020, Bill Gates και Ελλ. Hoaxes 1
Η τεχνολογία "βαφής κβαντικών κηλίδων". Εικόνα από: Second Bay Studios

Αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν ο Gates έκανε λόγο για μια "αθώα" τεχνολογία, που μπορεί μεν να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, δεν θα στέλνει ωστόσο κάποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, γιατί το ID2020 ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγους μόλις μήνες από το ξέσπασμα του κορονοϊού, ότι λανσάρει ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει ψηφιακές ταυτότητες με εμβόλιο;

Θα μπορούσαν αυτά τα "ψηφιακά πιστοποιητικά" που έκανε λόγο ο Gates να είναι στο εμβόλιο που ανακοίνωσε μήνες πριν;

Εμβόλια, Covid-19, Ευ. Βενιζέλος, ID2020, Bill Gates και Ελλ. Hoaxes 2

Μήπως η υπηρεσία ονόματι MiPasa (My Pass κανείς; ) που έχει αρχίσει ήδη να διατίθεται και παρέχει πληροφορίες για τους φορείς κορονοϊού, θα συνεργάζεται με τα "ψηφιακά πιστοποιητικά" του Gates;

Εμβόλια, Covid-19, Ευ. Βενιζέλος, ID2020, Bill Gates και Ελλ. Hoaxes 3

Και ποιος είναι επίσης σύμμαχος της MiPasa; Η Microsoft. Θυμάστε παραπάνω που έγραψα το Mipasa σαν MyPass; Μια παρόμοια υπηρεσία έχει ήδη διαθέσει η συμμαχία ID2020 στην πόλη Άουστιν στο Τέξας. Τι κάνει το MyPass; Αποθηκεύει, ελέγχει και παρέχει προσωπικά δεδομένα.

Αρχικά αναφέρουν τους άστεγους, αλλά θεωρώ ότι οι άστεγοι είναι απλά τα ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια αυτού του project.

Όπως βλέπετε, η ψηφιακή πιστοποίηση έχει ξεκινήσει να χτίζεται και να δοκιμάζεται λίγο πριν την πανδημία και κάτω από τις μύτες των περισσοτέρων. Αν ενώσετε τις τελείες, θα δείτε ότι όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Τυχαίο; Άσχετο; Ο χρόνος θα δείξει.