Γιατί χάθηκε ο Τζιμ Κάρεϊ;

Γιατί χάθηκε ο Τζιμ Κάρεϊ;

Ο Τζιμ Κάρεϊ (Jim Carrey) είναι Καναδός ηθοποιός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός την δεκαετία του '90.

Οι ταινίες που πρωταγωνιστούσε ήταν εισπρακτικές επιτυχίες, όπως Ace Ventura: Ντετέκτιβ Ζώων (Αce Ventura: Pet Detective), Η Μάσκα (The Mask, 1994), Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος (Dumb and Dumber, 1994), ο Ψευταράς (Liar Liar, 1997) για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου, Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (The Truman Show, 1998), Άνθρωπος στο Φεγγάρι (Man on the Moon, 1999).

Η δεκαετία του 2000 ήταν εξίσου επιτυχημένη, αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch Stole Christmas, 2000), Θεός για μια εβδομάδα (Bruce Almighty, 2003), Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, Λέμονι Σνίκετ: Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, 2004), Όλα τα Λεφτά (Fun with Dick and Jane, 2005), Ναι σε Όλα (Yes Man, 2008).

Ωστόσο από την δεκαετία του 2010, οι ταινίες άρχισαν να μειώνονται ή ήταν χαμηλής εισπρακτικής επιτυχίας. Πρωταγωνίστησε στην Ο Κος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι του (Mr. Popper's Penguins, 2011), Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος 2 (Dumb and Dumber 2, 2014), η οποία και ήταν μια άθλια συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας, αλλά και κάποιες άλλες ελάχιστες σε σύγκριση με τις παλιότερες εποχές.

Προσωπικά πιστεύω ότι η κατηφόρα του άρχισε όταν εμφανίστηκε στης εκπομπή Jimmy Kimmel Live και προσπάθησε να αφυπνίσει τον κόσμο για τους Illuminati, κάτι που κάνουν κάποιοι καλλιτέχνες κατά καιρούς.

Στο συγκεκριμένο video ο Τζιμ Κάρεϊ, παρότι χρησιμοποιεί αστεία, λέει την αλήθεια. Τόσο ο Κάρεϊ, όσο και ο Kimmel ανήκουν στην ίδια οργάνωση, μάλιστα σε κάποιο σημείο (0:55) του το λέει και ο Κάρεϊ, ενώ του αναφέρει και άλλα ονόματα που ανήκουν (;) εκεί.

Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο video μπορεί να έχει σκοπό να κοροϊδέψει τους φανατικούς των θεωριών συνωμοσίας και να κάνει τον κόσμο να γελάει με αυτά, ώστε να μην παίρνει ποτέ στα σοβαρά αυτά που ακούει ή διαβάζει.

Στο video ο Τζιμ Κάρεϊ χρησιμοποιεί το "All Mocking Tongue", για να κοροϊδέψει (;) όσους χρησιμοποιούν το "All Seeing Eye", το οποίο μάλιστα το χρησιμοποιούν και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

O Τζιμ Κάρεϊ επίσης αναφέρεται με σαρκαστικό -ίσως- τρόπο στους Illuminati σαν "Illumi-nutty", δείχνοντας έτσι ότι όσοι χρησιμοποιούν τον όρο "Illuminati" είναι τρελοί ή χαζοί. Στην πραγματικότητα ο όρος αυτός αναφέρεται στην μυστική οργάνωση Bavarian Illuminati, η οποία δημιουργήθηκε στις 1 Μαΐου 1776.

Σήμερα ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να δείξει μια μυστική οργάνωση η οποία ελέγχει τα πάντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Στην συνέχεια ο Τζιμ Κάρεϊ δηλώνει ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν προσληφθεί από την κυβέρνηση, για να "τους κάνουν υπάκουους". Πολλοί θεωρούν ότι έκανε χρήση της "κυβέρνησης" για να δώσει έμφαση στο "είναι τρελοί οι συνομωσιολόγοι".

Η ιδέα ότι η τηλεόραση ελέγχεται από την κυβέρνηση, η οποία ελέγχει τα πάντα και στο Χόλιγουντ, θα πρέπει να περάσει σαν "τρελή", ώστε να μην υπάρχουν άτομα που πιστεύουν το αντίθετο. Άλλωστε, αν οι πολλοί συμφωνούν σε κάτι, είναι αλήθεια.

Ωστόσο τελευταία έχουν δώσει την εικόνα του "τρελού" στον Τζιμ Κάρεϊ και πιστεύω έχει να κάνει με αυτά που άρχισε να λέει στον κόσμο.

Μάλιστα πρόσφατα δήλωσε ότι έσβησε τον λογαριασμό του στο Facebook γιατί είχε όφελος από την συμμετοχή των Ρώσων στις εκλογές, λόγια που ωστόσο παραφράστηκαν, για να ενισχύσουν την εικόνα του "τρελού".

Στο παρακάτω video, από την συνέντευξη του στο κόκκινο χαλί του Harper's Bazaar, ο Τζιμ Κάρεϊ δηλώνει στην έκπληκτη δημοσιογράφο ότι δεν πιστεύει σε είδωλα και θεσμούς, αλλά σε προσωπικότητες. "*Πρέπει να παραδεχθείς ότι όλο αυτό δεν έχει καθόλου νόημα*", είπε.

Επίσης δήλωσε:

Αυτός είναι ο απολύτως πιο φτηνός στόχος που θα μπορούσαμε να θέσουμε, τα λεγόμενα 'icons'. Δεν πιστεύω στα είδωλα. Δεν πιστεύω στις προσωπικότητες. Πιστεύω πως η ειρήνη είναι πιο σημαντική από την προσωπικότητα, από την ανακάλυψη και τη μεταμφίεση, από το κόκκινο "S" που φοράτε στα στήθη σας για να αποκρούσει τις σφαίρες. Πιστεύω πως είναι πιο ουσιαστική από αυτά. Πιστεύω πως είμαστε απλά ένα ενεργειακό πεδίο στο σύμπαν που χορεύει για τον εαυτό του. Τίποτα από όλα αυτά δεν με νοιάζουν".

Ας δούμε ένα video, πολύ παλιό και όταν ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν στις δόξες του.

Πιστεύω ότι δεν τον θέλει το Χόλιγουντ, όχι επειδή είναι "τρελός", αλλά γιατί "μιλάει" και λέει πολλά, έστω και κάνοντας αστεία παράλληλα. Μπορεί να του δίνουν ταινίες, αλλά είναι αποτυχίες, ώστε να "σβήσει" σιγά σιγά το άστρο του, όπως έγινε και με άλλους ηθοποιούς και καλλιτέχνες, πχ Michael Jackson (σε ένα " rel="noopener noreferrer" target="_blank">videoclip του δείχνει, σύμφωνα με πολλούς, την εναντίωση του στους Illuminati).

Αν και πολλοί λένε ότι τα στούντιο δεν θέλουν να "ακουστεί" τίποτα σε κάποια εκδήλωση που να ενοχλήσει τους παρευρισκόμενους, ξέρετε τα λόγια ενός "τρελού", πιστεύω ο λόγος που θέλουν να χαθεί ο Τζιμ Κάρεϊ έχει να κάνει καθαρά με αυτά που λέει.