Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς

Η Apple δημοσίευσε την νέα διαφήμιση της για το iPhone 7 Plus, με φόντο μάλιστα ένα ελληνικό χωριό και τους πρωταγωνιστές να μιλούν -τι άλλο- ελληνικά.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 1

Μιλάμε για το iPhone 7 Plus, το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κοστίζει ουκ ολίγα και θα ακούς πάλι να λένε μερικοί "τι ακριβό ρε παιδιά, εγώ το χρειάζομαι", για να δικαιολογήσουν που έχουν αφήσει απλήρωτο το φυσικό αέριο και παγώνουν, για να μπορέσουν να πληρώσουν το πανάκριβο κινητό τους.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 2

Τώρα είτε η Apple ήθελε να δώσει έμφαση στις δυνατότητες του νέου της κινητού, ή νομίζουν ότι είμαστε τίποτα ιθαγενείς, όπου το Nokia 3210 είναι το καλύτερο κινητό που έχουμε δει ποτέ μας, δεν εξηγήτε αλλιώς.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 3

Ρε απλ, όταν ο ταλαίπωρος έλληνας στήνονταν στην ουρά για να πάρει το νέο σας μοντέλο, φορτώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη υπερχρεωμένη πιστωτική του, για να είναι "in" δεν ήταν ιθαγενής τότε;

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 4

Στη διαφήμιση, με τίτλο "Take Mine", μια νεαρή κοπέλα φτάνει σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για να επισκεφθεί τη γιαγιά της.

Οι δυο τους κάθονται στο καφενείο όπου η εγγονή χρησιμοποιεί το κινητό της για να βγάλει φωτογραφία τη γιαγιά κάνοντας χρήση του εφέ για βάθος πεδίου.

Στο βίντεο βλέπουμε επίσης και άλλα νεαρά άτομα, μάλιστα μικρής ηλικίας να... κάθονται στο καφενείο ήσυχα, ξέρετε ποια λέω, κάτι πιτσιρικάδες που γνωρίζουν τις μάρκες και τα μοντέλα από κινητά και τάμπλετ απ'έξω, όπως κάτι τετράχρονα που οι γονείς τους τα πέρνουν κινητά και τάμπλετ για να τους αφήνουν ήσυχους στην καφετέρεια, αδιαφορόντας αν από τέτοια ηλικία τους "καίνε" τα εγκεφαλικά κύτταρα τους.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 5

Τέλος πάντων, η γιαγιά βλέπει τη φωτογραφία και ενθουσιάζεται, δεν έχει ξαναδεί τέτοια πράγματα φαίνεται, σε σημείο που ίσως να φοβάται μήπως είναι ο σατανάς μέσα. Μην ανησυχείτε, η Apple το πρόβλεψε αυτό και έχει και παπά το βίντεο.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 6

Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού που είναι στο καφενείο το προσέχουν και μια γυναίκα ζητά να φωτογραφηθεί και αυτή.

Κάπως έτσι, η νεαρή αρχίζει να φωτογραφίζει όλο το χωριό. Τα παιδιά (που για την απλ, μόνο μπάλα ξέρουν να παίζουν), ένα κοριτσάκι που είμαι σίγουρος στην ηλικία της τα κορίτσια θα έχουν τον τοίχο τους γεμάτο ντακσέλφιζ, αλλά είπαμε "ιθαγενείς".

Βλέπουμε επίσης ότι οι γειτόνισσες, ο παπάς, ένας ψαράς και ο βοσκός, αφήνει το κοπάδι του και ζητάει να φωτογραφηθεί και γενικά όλο σχεδόν το χωριό αρχίζει να ποζάρει.

Μπράβο η Apple , έκανε όλο το χωριό να παραμιλάει. Αλλά ρε Apple και τον παπά; Μάλλον δεν έχετε ιδέα από τους παπάδες στην Ελλαδίτσα μας.

Η νέα διαφήμιση της Apple και οι... ιθαγενείς 7

Κατά τα άλλα η διαφήμιση της απλ είναι όμορφη και δείχνει τα χωριά μας, τα οποία ωστόσο έχουν ερημώσει.