Η υπόθεση Αυγερόπουλου – ΕΡΤ και το, ξανά, ψευδές «πόρισμα» των Ελληνικών Hoaxes

Η υπόθεση Αυγερόπουλου – ΕΡΤ και το, ξανά, ψευδές «πόρισμα» των Ελληνικών Hoaxes

Τα ellhnika hoaxes πιάστηκαν για ακόμη μια φορά, να διαδίδουν fake news ή μισές αλήθειες τέλος πάντων. Αυτήν την φορά μάλιστα, διαψεύδουν τον ίδιο τον δημοσιογράφο, παραθέτοντας μάλιστα την ανάρτηση του, αυτήν δηλαδή που διαψεύδουν. Μα, πόσο μπροστά είναι τελικά αυτά τα ellhnika hoaxes;

Η ιστορία έχει ως εξής. Η ΕΡΤ, μετά από εισήγηση του Προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα, ανακαλεί την χρηματοδότηση από τη δημόσια τηλεόραση του ντοκιμαντέρ «AGORA 2» του Γιώργου Αυγερόπουλου, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την Πέμπτη. Στην συνέχεια, η ίδια η ΕΡΤ, κατηγόρησε για «fake news» όσους αναπαρήγαγαν τη (δημοσιευμένη στη Διαύγεια) απόφαση.

Στην συνέχεια, ο ίδιος ο δημοσιογράφος τοποθετήθηκε στα social media, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Στην συνέχεια, τα Ελληνικά Hoaxes μπήκαν και αυτά στο παιχνίδι για να «δικάσουν», όπως κάνουν συνήθως, τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την απόφαση της ΕΡΤ. Μόνο που έκαναν ένα μικρό λαθάκι.

Στο πρόχειρο κατά τα άλλα άρθρο τους λοιπόν, τα Ελληνικά Hoaxes, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να "πετάξουν" και τις δύο ανακοινώσεις Αυγερόπουλου και ΕΡΤ, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός ότι η ΕΡΤ έκοψε την εκπομπή του δημοσιογράφου δεν ευσταθεί.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ακόμη και στον πιο φανατικό υποστηρικτή των Ελληνικών Hoaxes, οι "κυνηγοί" των fake news και των hoaxes αδυνατούν να κρατήσουν τον ρόλο τους, τον ρόλο που τους ανέβασε στα μάτια του κοινού και έχουν μπει σε μια φθίνουσα πορεία.