Αποκάλεσε ο Τραμπ τον Ιταλό Πρόεδρο "Μοτσαρέλα";

Χτες συναντήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και αμέσως μετά την συνάντηση, τα social media έκαναν πάρτι στο διαδίκτυο για το γεγονός ότι ο Τραμπ αποκάλεσε τον Ιταλό Πρόεδρο "Μοτσαρέλα". Έγινε όμως έτσι;

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη είδηση έκανε και τον γύρο των Ελληνικών ΜΜΕ, όπως το Έθνος, τα Νέα, το Reader.gr, το Skai, το Sputnik κ.α.

Μπήκα στην διαδικασία να παρακολουθήσω την συνέντευξη τύπου για να βρω το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο όπως είδα, ο Ντόναλντ Τραμπ ΔΕΝ αποκάλεσε τον Ματαρέλα "Μοτσαρέλα". Εντάξει, είναι λιγάκι παράξενη η προφορά των Αμερικανών, αλλά καμία σχέση με αυτό που ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια, την λάθος προφορά την έκανε Ιταλός δημοσιογράφος, όπως μπορείτε να ακούσετε και στο 1:13:20 του παρακάτω βίντεο.

Όσο αφορά το άλλο σκέλος της είδησης, ήταν ότι ο Τραμπ μίλησε για σχέσεις και κοινούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Ιταλία από την εποχή της αρχαίας Ρώμης.

Συγκεκριμένα, δήλωση:

The United States and Italy are bound together by a shared cultural and political heritage dating back thousands of years, to ancient Rome…

Είπε δηλαδή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία συνδέονται από μια κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια, από την αρχαία Ρώμη. Ο Ντόναλντ Τραμπ εδώ μίλησε για το αποτύπωμα του Ρωμαϊκού πολιτισμού και όχι για συμμαχία με την αρχαία Ρώμη, κάτι που αναφέρει στην συνέχεια.