Δεν είναι fake news ότι το υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει την Τέχνη από τα Λύκεια

«Fake news περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» έγραψαν τα Ellinika Hoaxes αλλά όπως φάνηκε αργότερα, δεν ήταν τελικά fake news.

Ο λόγος για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εξοβελίσει την Τέχνη από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς δημοσιεύτηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων - Λυκείων που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος 2020 -2021. Μια «είδηση» που κυκλοφορεί και περιέχει πολλές αλήθειες και μια ανακρίβεια, ωστόσο τα Ellinika Hoaxes στάθηκαν μόνο στο τελευταίο.

Η αλήθεια είναι ότι τα καλλιτεχνικά όντως καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως έγραφαν πολλά sites, αλλά τα Ellinika Hoaxes έκαναν λόγω για fake news, χωρίς πιθανότατα να ελέγξουν σωστά τις αναφορές.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2608647469374272&id=100006871336783

Όταν ωστόσο άρχισαν οι αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και γενικά στα σχόλια της ανάρτησης τους στο Facebook, τα 9 στα 10 ήταν αρνητικά, τα Ellinika Hoaxes, σύμφωνα με αναφορές χρηστών του Facebook, τροποποίησαν το άρθρο τους χωρίς να αλλάξουν τίτλο. Έπρεπε να περάσουν ώρες, να φτάσει βράδυ, να συνεχιστούν οι αναφορές των χρηστών, μέχρι να γράψουν για την διόρθωση τους. Πάντως το thepressproject είχε αναφερθεί σχετικά αρκετά νωρίτερα.

Ένας από τους εκατοντάδες χρήστες του Facebook, έγραψε κάτω από την ανάρτηση του άρθρου: «Πρώτα τροποποιήσατε, χωρίς να ενημερώσετε, το άρθρο και μετά από ώρες και όλη αυτή την κατακραυγή και τις αναφορές, ζητήσατε συγγνώμη».