Δεν κατασχέθηκε server από στρατιωτικούς των ΗΠΑ στην Γερμανία

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες μία είδηση που θέλει στρατιωτικούς των ΗΠΑ να έχουν κατασχέσει διακομιστή (server) στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές και δείχνει ότι ο Τραμπ κέρδισε με 410 εκλέκτορες. Αυτό δεν ισχύει.

Από το άρθρο:

Πήγαν στην εταιρία SCYDEL και άρπαξαν τον διακομιστή τους. Εκεί, όπως πιστεύουν ορισμένοι, οι αμερικανικές κρυφές υπηρεσίες χειραγώγησαν όλα αυτά.
Νέες αναφορές ισχυρίζονται ότι τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών των Η.Π.Α. του 2020 βρέθηκαν σε έναν διακομιστή που κατασχέθηκε από τον αμερικανικό στρατό στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
Σε ένα πρόσφατο tweet, ένας υποψήφιος του Κογκρέσου κοινοποίησε έναν χάρτη εκλεκτόρων που φέρεται να βασίζεται σε αυτά τα δεδομένα από αυτόν τον διακομιστή. Δείχνει μια τεράστια νίκη για τον Πρόεδρο Τραμπ με 410 εκλέκτορες, συμπεριλαμβανομένων των φιλελεύθερων οχυρών, όπως η Καλιφόρνια και η Μινεσότα.
Το μέλος του κογκρέσου Louis Gomer, που μόλις ακούσατε να μιλάει, λέει ότι τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα είχαν κλαπεί λόγω ευπάθειας των μηχανημάτων Dominion.
Εξαιρετικά συναρπαστικά στοιχεία θα μπορούσαν να αντληθούν από την SCYDEL, δηλαδή ότι είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ότι ήταν υπεύθυνη για τη συγκέντρωση όλων των πληροφοριών μας από όλα τα μηχανήματα.
Αλλά τώρα η κεντρική βάση της εταιρείας είχε μετακομίσει στη Φρανκφούρτη. Εκεί, όλες οι πληροφορίες για το πόσοι ψήφοι άλλαξαν από ρεπουμπλικάνους σε δημοκράτες θα μπορούσαν εύκολα να αποδειχθούν από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η SCYDEL.
Αναφορές αναφέρουν ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στη Φρανκφούρτη παρέχουν αρκετά στοιχεία για να ανατρέψουν τις εκλογές και να αποκαλύψουν την απάτη των ψηφοφόρων που διαπράχθηκε από το δημοκρατικό κόμμα.

Το παραπάνω είναι ψευδές. Ο Gohmert έκανε τον παραπάνω ισχυρισμό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης που μεταδόθηκε στο Facebook στις 12 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει πραγματοποιήσει τέτοια επιδρομή [πηγή] και η εταιρεία που υποτίθεται ότι εμπλέκεται δεν έχει γραφεία στη Φρανκφούρτη [πηγή]. Επίσης, λόγω των Αμερικανικών νόμων περί ασφάλειας της χώρας, ήταν αδύνατο η εταιρία αυτή να είχε τέτοιου είδους πληροφορίες σε ξένο κράτος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας (παραπάνω link), αναφέρεται εκτός των άλλων:

Δεν υπολογίζουμε ή μετράμε ψήφους στις ΗΠΑ. Δεν παρέχουμε μηχανές ψηφοφορίας στις ΗΠΑ. Δεν παρέχουμε διαδικτυακή ψηφοφορία στις δικαιοδοσίες των ΗΠΑ για τις εκλογές των ΗΠΑ. Δεν έχουμε διακομιστές ή γραφεία στη Φρανκφούρτη. Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη Scytl στη Βαρκελώνη, τη Φρανκφούρτη ή οπουδήποτε αλλού

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται σε εξοπλισμό που δεν σχετίζεται με τη Scytl. Μόλις οι εκλογικοί αξιωματούχοι καταθέσουν τις ψήφους, ανεβάζουν τα αποτελέσματα στο σύστημα της Scytl, το οποίο στη συνέχεια τα εμφανίζει στο διαδίκτυο. Ομοίως, το ηλεκτρονικό σύστημα παράδοσης ψηφοφορίας που προσφέρει η εταιρεία είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα προσαρμοσμένη στο κράτος που το χρησιμοποιεί. «Κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με το ποιος μπορεί να ζητήσει ψηφοφορία μέσω αυτού του συστήματος και πώς μπορεί να επιστραφεί αυτό το ψηφοδέλτιο», εξήγησε η εταιρεία. Το σύστημα δεν επιτρέπει την ψηφοφορία μέσω διαδικτύου και δεν μετρά τις ψήφους. Οι διακομιστές που το εκτελούν βρίσκονται στις ΗΠΑ, ανέφερε επίσης η Scytl.