Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” μετά το εμβόλιο ο Τσιόδρας;

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με video σε πλατφόρμες όπως το YouTube, ο κ. Τσιόδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ" λόγω παρενεργειών του εμβολίου.

Πολλοί είναι αυτοί που "έχασαν" τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος, η αλήθεια είναι ότι, δεν εμφανίζεται πουθενά μετά από τον εμβολιασμό του. Δείτε παρακάτω ένα από τα video με τους προβληματισμούς για την "εξαφάνιση" του κ. Τσιόδρα.

Τα Ellinika Hoaxes θέλησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, βασιζόμενοι ωστόσο σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook από τον κ. Τριανταφύλλου, υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Τα Ellinika Hoaxes εξέτασαν την φωτογραφία, είδαν τα meta στοιχεία της (τα στοιχεία που αποθηκεύονται στην φωτογραφία και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία) και αποφάνθηκαν ότι η φωτογραφία είναι γνήσια, διότι και σωστή ημερομηνία έχει αλλά και οι συντεταγμένες οδηγούν στο ίδιο το υπουργείο.

Εικόνα από Ellinika Hoaxes

Ωστόσο, για εμένα είναι λάθος να βασίζεσαι σε κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθεί. Για παράδειγμα, επεξεργάστηκα την ίδια φωτογραφία και την άλλαξα την έκδοση του κινητού, την ημερομηνία αλλά και τις συντεταγμένες της (πλέον η φωτογραφία "τραβήχτηκε" στο Τέρνι της Ιταλίας), σε λιγότερο από 1 λεπτό. Η επεξεργασμένη φωτογραφία μπορεί να βρεθεί εδώ.

Η ίδια φωτογραφία, επεξεργασμένη από εμένα.

Δεν λέω ότι λένε ψέματα οι παραπάνω αναφερόμενοι, ούτε και ότι επεξεργάστηκε κάποιος την φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook. Αυτό που θέλω να τονίσω στο άρθρο αυτό είναι το γεγονός ότι ο/η αρθρογράφος των hoaxes βασίστηκε σε κάτι που μπορεί να αλλάξει σε λιγότερο από 5'. Θα πρέπει ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας να βγει και να μιλήσει στις κάμερες, αν θέλει να τον πιστέψουν όσοι θεωρούν ότι ο ίδιος βρίσκεται στο νοσοκομείο.