HoaxBusters

Όχι, η έρευνα του Χάρβαρντ δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων

Η πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ σχετικά με την θεωρία των «κρυπτογήινων» κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδυκτύου.

Σύμφωνα με εργασία των επιστημόνων του προγράμματος Human Flourishing, με τίτλο "The cryptoterrestrial hypothesis: A case for scientific openness to a concealed earthly explanation for Unidentified Anomalous Phenomena" [πηγή], παρέχει τέσσερις πιθανές εξηγήσεις για τη συνεχιζόμενη «ανησυχία σχετικά με τα UAP». Σύμφωνα με την μελέτη, τα «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» (UAP), τα οποία συνήθως αναφέρονται ως UFO και εξωγήινα όντα, θα μπορούσαν να ζουν υπόγεια, στο φεγγάρι ή ακόμη και να περπατούν ανάμεσα σε ανθρώπους.

Η μελέτη διερευνά επίσης την ιδέα ότι τα UFO, ή τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP) θα μπορούσαν να είναι διαστημόπλοια που επισκέπτονται άλλους εξωγήινους που έχουν σαν βάση τους τη Γη. [πηγή], [πηγή].

Στην μελέτη αυτήν έχουν αναφερθεί και αρκετοί έλληνες ερευνητές, όπως ο Χρ. Κασταμωνίτης στην εκπομπή του με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ 2024 ΕΠ.110 ΓΚΑΪΛΑΡΔΙΑ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ". Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την άποψη των περισσοτέρων ελλήνων ερευνητών-συνωμοσιολόγων επί του θέματος, οι οποίοι αποφεύγουν ωστόσο να αναφέρουν ότι μιλάμε για αβάσιμες θεωρίες.

Τι μας δείχνει η μελέτη του Χάρβαρντ;

Η μελέτη αυτήν δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλές θεωρίες, οι οποίες δημοσιεύονται χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Που σημαίνει ότι οι αναφορές της μελέτης δεν έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά και με τρανταχτές αποδείξεις.

Η NASA, επίσης, έχει επίσης τοποθετηθεί στο θέμα, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμη δει εξωγήινη ζωή στο διάστημα [πηγή].

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες της NASA είναι η αναζήτηση ζωής αλλού στο σύμπαν, αλλά μέχρι στιγμής, η NASA δεν έχει βρει αξιόπιστα στοιχεία εξωγήινης ζωής και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα UAP είναι εξωγήινα».

Υπάρχουν εξωγήινοι στην Γη;

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Γη. Όλα αυτά που αναφέρεται στην μελέτη του το Χάρβαρντ είναι απλώς μη αποδεδειγμένες θεωρίες.

Full Post

Related topics:

Είναι fake η φωτογραφία του Έβο Μοράλες και τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Στον ΣΚΑΪ παρουσίασαν video του 2019 για φετινό

Τι ισχύει με το πρόβλημα υγείας του Τζάστιν Μπίμπερ;

Στον ΣΚΑΪ χρησιμοποίησαν παλιότερο video για την εισβολή στην Ουκρανία

Όχι, αυτό το video δεν δείχνει ότι κάτι υπάρχει στην ατμόσφαιρα