Παραπλανητικό το video με τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο

Βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στα social media αλλά και γνωστές ιστοσελίδες δείχνει τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο να δίνει εντολή να απομακρύνουν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που θέλει να πάρει την ευχή του. Το video ωστόσο είναι μονταρισμένο.

Στο συγκεκριμένο video, όπως το παρουσιάσανε, βλέπουμε ένα άτομο να πλησιάζει τον Μητροπολίτη και να δίνει εντολή στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης να το απομακρύνει. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, την 11η Δεκεμβρίου 2023. Μάλιστα την είδηση αναδημοσιεύσανε και πολλά sites [πχ, πχ].

Ωστόσο αν παρατηρήσουμε το αρχικό video (παρακάτω), θα δούμε ότι κανείς δεν πάει κοντά στον Μητροπολίτη, παρά μόνο ιερείς. Όταν λοιπόν φτάσει το συγκεκριμένο άτομο, ο Επίτροπος το απομακρύνει δείχνοντας του το σημείο όπου πρέπει να πάει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης [πηγή], του είπανε να πάει στο ιερό του Αγίου, για να βοηθήσει, όπως κάνει, αφού όπως γράψανε αρκετοί στα social media, πηγαίνει και βοηθάει στην Μητρόπολη. Αμέσως μετά πλησιάζει ακόμη ένα νεαρό άτομο, το οποίο ο Επίτροπος επίσης δείχνει το ίδιο σημείο, ενώ ελάχιστα πιο πριν, ο Μητροπολίτης διώχνει και έναν κληρικό με κάπως περίεργο τρόπο, αλλά όπως γράφτηκε αυτό γίνεται έτσι γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει την διαδικασία. Ωστόσο αυτά αφαιρέθηκαν από το μονταρισμένο video.

Επίσης βλέπουμε καθαρά ότι ο ισχυρισμός της Μητρόπολης ότι δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης είναι αληθής, αφού φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, ενώ αργότερα βλέπουμε το παιδι ΑΜΕΑ να ασπάζεται το χέρι του Μητροπολίτη.

Δείτε ολόκληρο το video από τον Αρχιερατικό Εσπερινό παρακάτω.

Σύμφωνα με την ανάλυση του παραπάνω video αλλά και την ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο ισχυρισμός ότι ο Μητροπολίτης έδιωξε το συγκεκριμένο άτομο με ειδικές ανάγκες που ζήτησε την ευχή του, είναι ψευδής.