Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr

Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr

«Ερευνητές» και άλλες αηδίες...

Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 1

Τους γουστάρω τους "ερευνητές" εκεί στα ellinikahoaxes.gr. Χρησιμοποιούν άρθρα αλλων αρθρογράφων, τα πλασάρουν για δικά τους χωρίς να αναφέρουν πουθενά πηγή, πείθονται οι υπόλοιποι ότι πρόκειται για άτομα τα οποία ψάχνουν την αλήθεια και κάπου εκεί, τσουπ σου πετάνε και αυτό που θέλουν να προωθήσουν. Όταν αρχίζουν και "ζορίζονται" οι φαν, ξεκινούν πάλι από την αρχή.

Συνήθως "δανείζονται" άρθρα του snopes, αλλά όταν δεν έχει εκεί κάτι να πάρουν, βρίσκουν και από αλλού.

Έτσι και πριν από κανά μήνα, είχε αναρτήσει άρθρο το «ellinikahoaxes.gr» με τίτλο «Έχει το μπρόκολο περισσότερη πρωτεΐνη από τη μπριζόλα«.

Με μια μικρή αναζήτηση στο net, μπορείς εύκολα να βρεις ένα άρθρο με τίτλο "Broccoli has more protein than steak —and other crap".

Δεν έχω τίποτα με τους «ellinikahoaxes», αλλά στα άρθρα τους είναι σαν να προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα, γράφοντας και απαντώντας με ένα ύφος ότι τα γνωρίζουν όλα και είναι σε όλα τους σωστοί, πατώντας ωστόσο σε απόψεις άλλων, μην ψάχνοντας καμιά φορά για περισσότερες πληροφορίες, όπως έγινε και με την γλυφοσάτη.

Και επειδή δεν μπορώ να διαβάσω όλα τους τα άρθρα, θα αναφέρω εδώ ότι δεν τσουβαλιάζω όλα τους τα άρθρα, αλλά στέκομαι στο συγκεκριμένο. Ωστόσο πιστεύω ότι τα περισσότερα άρθρα τους είναι απλή αντιγραφή χωρίς αναφορά στην πηγή και επειδή στην Ελλάδα το hoax debunk δεν είναι της μοδός, αυτόματα γίνονται κάτι σαν "θεοί" στους άσχετους.

Στο προαναφερόμενο άρθρο λοιπόν, οι ellinikahoaxes το αντέγραψαν σχεδόν αυτολεξεί, κάνοντας το να δείχνει σαν να είναι δική τους δουλειά, χωρίς να αναφέρουν την αρχική πηγή. Όπως είπα και παραπάνω, πηγή αναφέρουν όταν γίνονται αντιληπτοί. Εγώ μόνον τους τόνισα 2 φορές ότι αντέγραψαν από το snopes και έβαλαν πηγή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετέφρασαν τις εικόνες από την έρευνα που πραγματικά έκανε κάποιος και παίρνουν τα εύσημα για δήθεν «έρευνες» και «αποκαλύψεις», χωρίς να έχουν ψάξει το παραμικρό. Το ξενόγλωσσο άρθρο είναι από το 2013, των ellinikahoaxes του 2017.

Update
Έπειτα από αυτό το άρθρο, το οποίο φιλοξενούσα σε άλλο blog, τα hoaxes έβαλαν πηγή στο τέλος του άρθρου τους, κάτι εννοείται ότι στην αρχή δεν είχαν και το παρουσίαζαν σαν δική τους έρευνα.
//END Update

Ας δούμε μερικά screenshots

Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 2
Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 3
Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 4
Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 5
Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 6
Πως γράφει τα άρθρα του το ellinikahoaxes.gr 7