Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales

Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales

Αν και είναι κάτι που είναι γνωστό από παλιά, αλλά πρόσφατα το ανέφερε το cracked.com και γι'αυτό και το δημοσιεύω και εγώ.

Είναι γνωστό ότι το Χόλιγουντ έχει στερέψει από ιδέες και "σκαλίζει" σε παλιότερα διαμάντια (τα οποία τα "θάβει" αλλά αυτό δεν αφορά το παρών άρθρο), αλλά αυτό που έκανε ο Νόλαν ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ο Νόλαν λοιπόν έκλεψε από τον θείο Σκρουτζ. Για την ακρίβεια, "δανείστηκε" την ιστορία από το παπιό-διήγημα "Το Όνειρο μιας Ζωής" (The Dream of a Lifetime), του κορυφαίου παπιάνθρωπου Ντον Ρόσα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι και ο James Cameron έχει επίσης κατηγορηθεί ότι έκλεψε την ιδέα του Avatar από πολλές ταινίες, ανάμεσα τους και το Pocahontas της Disney. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν δική του ιδέα η ταινία και μάλιστα δικαιώθηκε και σε ένα δικαστήριο σχετικά.

Ας συνεχίσουμε όμως με την ταινία του Νόλαν, που εδώ βγάζει μάτια η αντιγραφή.

Η ιστορία από το "Το Όνειρο μιας Ζωής" έχει ως εξής:

Οι μουργόλυκοι, για να καταφέρουν να κλέψουν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα για να μπουν στα όνειρα του, ώστε να του αποσπάσουν τον κωδικό για να μπουν σαν κύριοι στο θησαυροφυλάκιο του.

Η ιστορία του Inception; Λίγο πολύ η ίδια.

Αφορά έναν διεθνούς φήμης ληστή, ο οποίος έχει την ικανότητα μέσω της τεχνολογίας να εισχωρεί στα όνειρα των θυμάτων του καθώς αυτά κοιμούνται και να αποσπά σημαντικές πληροφορίες για λογαριασμό διαφόρων εταιρικών συμφερόντων.

Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales 1

Μάλιστα οι ομοιότητες συνεχίζονται. Για παράδειγμα, αν οι Μουργόλυκοι παγιδευτούν μέσα στο όνειρο του Σκρουτζ, θα έχουν πρόβλημα, όπως επίσης και ο ίδιος ο Σκρουτζ.

Επίσης, οι Μουργόλυκοι έχουν την δυνατότητα να σκηνοθετήσουν κάποιο σκηνικό, όπως για παράδειγμα όταν ο Σκρουτζ ακούει ήχους αυτοκινήτων και βλέπει στον ύπνο του μποτιλιάρισμα, σε περίοδο που δεν έχει ανακαλυφθεί καν το αυτοκίνητο.

Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales 2

Επίσης, μια άλλη ομοιότητα είναι ότι για να βγει κάποιος από το όνειρο όπου εισέβαλλε, θα πρέπει να πέσει.

Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales 3

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πραγματική ιδέα πίσω από αυτήν την ιστορία δεν ήταν του Ντον Ρόσα, αλλά ενός αναγνώστη του, ο οποίος ζήτησε από τον Ρόσα να βάλει τα τρία αρχικά γράμματα του (F.S.M) στο πρώτο καρέ, όπως έκανε πάντα ο Ρόσα.

Πως ο Νόλαν "έκλεψε" το Inception από το DuckTales 4