Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν

Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν

Όχι, ο τίτλος δεν είναι πρόταση ενός αρχαίου φιλόσοφου, αλλά ένα ακόμη φιάσκο, αυτήν την φορά με τα ΚΕΚ. Και δεν άργησε να γίνει viral στα social media με hastag #Σκοιλ_Ελικικου.

Τι ακριβώς συνέβη; Η κυβέρνηση, εδώ και ένα μήνα περίπου, αποφάσισε να ενισχύσει τους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) με κάποια voucher των 600 ευρώ. Η υποχρέωση ήταν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ιδιωτικών ΚΕΚ, όπου θα έπρεπε να συμπληρώσουν on line 100 ώρες "επιμόρφωσης".

Αν και πολλοί θεώρησαν εξευτελιστική αυτή τη διαδικασία για επιστήμονες και όχι άδικα, ενέδωσαν τελικά και μπήκαν στην διαδικασία να "επιμορφωθούν" ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα 600€. Εκεί όμως, μ’ αυτά που είδαν, έτριβαν τα μάτια τους για ακόμη μια φορά με το αθάνατο ελληνικό δημόσιο.

Ήδη αυτές οι θρυλικές εικόνες από τις καρτέλες “επιμόρφωσης” κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έτσι το hashtag #Σκοιλ_Ελικικού σαρώνει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

Το σωστό θα ήταν, κατά την άποψη μου πάντα, να έδινε τα χρήματα απευθείας στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν με μερικά κλικ και όχι να μπουν σε αυτήν την διαδικασία της γελοιότητας. Ενημερωτικά, το πρόγραμμα της κατάρτισης κοστίζει περί τα 192.965.940€.

Παρακάτω θα προσθέσω μερικές από τις εικόνες αυτές, ώστε να δείτε την προχειρότητα του θέματος και την υποτίμηση των επιστημόνων.

Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 1
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 2
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 3
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 4
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 5
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 6
Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν 7