404404404 Σχετικά με τις εκλογές στη ΗΠΑ, την νοθεία και την "νίκη" Biden – HoaxBusters

Σχετικά με τις εκλογές στη ΗΠΑ, την νοθεία και την "νίκη" Biden

Σχετικά με τις εκλογές στη ΗΠΑ, την νοθεία και την "νίκη" Biden

Βράζει το... ελληνικό διαδίκτυο με τις εκλογές στην ΗΠΑ, περισσότερο ίσως από την ίδια την ίδια την Αμερική. Ας δούμε όμως κάποια πράγματα που τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν.

Προτού συνεχίσω, θα πρέπει να τονίσω την "λύσσα" που έχουν δείξει οι Έλληνες δημοσιογράφοι προς τον Ν. Τραμπ και το πόσο βιάζονται να φύγει από τον Λευκό Οίκο, σε σημείο που σε κάνει να ερευνά διπλά το τι γράφουν. Θα έλεγε κανείς ότι νοιάζονται για την στάση του Biden με την Τουρκία, αλλά και το πόσο φιλέλληνας είναι (και όχι ότι πληρώνονται για να τα γράψουν αυτά), αλλά ο Biden ήδη έδειξε τις νέες κατευθύνσεις του.

Το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι τεράστιο...

Προ ημερών, μεγάλος ντόρος έγινε σχετικά με την υποτιθέμενη νοθεία των εκλογών, κάτι που κατήγγειλε και ο ίδιος ο Τραμπ, τονίζοντας ότι οι εκλογές δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Άμεσα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Τραμπ και να δείξουν ότι καμία νοθεία δεν έγινε, κάτι που έκαναν και τα αγαπητά ellinika hoaxes.

Για τα hoaxes έχω γράψει και στο παρελθόν, οπότε την ξέρετε την άποψη μου. Αν πρέπει να εξετάζετε διπλά το τι αναφέρουν τα ΜΜΕ, για τα hoaxes θα πρέπει να ερευνάτε τριπλά, γιατί απλά δεν ερευνάνε, αλλά αντιγράφουν το τι λένε τα μεγάλα ΜΜΕ.

Σχετικά με την νοθεία τώρα, πολλά ΜΜΕ όπως ανέφερα (τα περισσότερα), τονίζουν ότι το Τραμπ έχει άδικο και ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, άσχετα αν στο διαδίκτυο ξεμυτίζουν συνεχώς video που δείχνουν ότι έγινε νοθεία στις εκλογές με ψήφους ακόμη και νεκρών. Ίσως γι'αυτό τα ΜΜΕ να αναφέρουν συνεχώς τις δηλώσεις του Τραμπ, ότι δεν θα παρατήσει εύκολα τον αγώνα, γιατί θέλουν να περάσουν ένα δικό τους μήνυμα στον κόσμο.

Νίκη Biden

Μέχρι στιγμής, ο Biden έχει ανακηρυχτεί ως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει γιατί απλά τον νικητή δεν μπορούν να τον ανακυρήσουν τα ΜΜΕ, αλλά το εκλεκτορικό σώμα που συγκαλείται μετά το πέρας των εκλογών, ενώ θα πρέπει να δούμε και τι θα αποφανθεί το δικαστήριο, αφού ο Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να καταφύγει σε αυτό.

Φυσικά και ο πρωθυπουργός μας, μεταξύ των άλλων ηγετών, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Biden, χωρίς ακόμη να ανακοινωθεί επίσημα η νίκη του.

Νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ

Όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για νοθεία στο εκλογικό σύστημα. Ο Μπράντ Ραφένπέργζερ (Γραμματέας του κράτους από το 2019), ανακοίνωσε την καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια, λέγοντας "We're not seeing widespread fraud".

Ωστόσο δεν είναι μόνον η πολιτεία της Τζόρτζια. Για παράδειγμα στο Μίσιγκαν καθώς και σε άλλες πολιτείες-κλειδιά, βρέθηκαν χιλιάδες ψήφοι, οι οποίες αποδόθηκαν στον Biden, ενώ ήταν για τον Τραμπ, κάτι που, σύμφωνα με τους υπευθύνους, οφείλονταν σε "διάτρητο" λογισμικό. Το λογισμικό αυτό ονομάζεται "Dominion" και χρησιμοποιείται σε 30 Αμερικανικές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και όλες οι Πολιτείες που διακυβεύονται στις εκλογές: Νεβάδα, Αριζόνα, Μινεσότα, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια, Πενσυλβάνια.

Μετά την "διόρθωση" του προβλήματος του λειτουργικού του Dominion, πολλές ψήφοι μεταφέρθηκαν από τον Biden στον Τραμπ.

Δεν ήταν λίγοι όσοι ανέφεραν νοθεία στις εκλογές και ότι πολλές ψήφοι νεκρών ανθρώπων δόθηκαν στον Biden με σκοπό να νικήσει, μια νίκη που ήταν υπερβολικά εύκολη να γίνει, όπως τόνιζαν πριν τις εκλογές. Μόνο στην Πενσυλβάνια έχουν "ψηφίσει" 21 χιλιάδες νεκροί άνθρωποι.

Ενδιαφέρων έχει να δούμε και ένα video, στο οποίο όπως φαίνεται, μία γυναίκα που γεννήθηκε το 1894 (!), ψήφισε κανονικά στις φετινές εκλογές.

Τι συνέβη λοιπόν; Πιστεύω ότι τα "λάθη" στα εκλογικά προγράμματα, τις πολλαπλές ψήφους από ένα άτομο, καθώς και οι "ψήφοι" των νεκρών, είναι αρκετά για να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων από το δικαστήριο, όπως υποθέτω ορίζει και ο νόμος και κάτι που είχε γίνει και με τον Μπους εναντίον του Γκορ, που ενώ ο Γκορ γιόρταζε την νίκη του, το δικαστήριο έκρινε ότι νικητής ήταν ο Μπους.

Περιπτώσεις νοθείας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ευτυχώς που ΜΜΕ και Hoaxes δεν εντόπισαν το παραμικρό "περίεργο"...

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα νοθείας που έγιναν στις εκλογές των ΗΠΑ. Μερικά sites είναι προσβάσιμα μόνο με VPN. Η απάτη, αν τελικά η υπόθεση πάει στο δικαστήριο και αν αποφανθεί το ίδιο το δικαστήριο ότι πρόκειται για απάτη, φαίνεται να ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν το "θρίλερ" των προηγούμενων ημερών.