Συνδέεται το site του Ρουβίκωνα με το opensociety του Σώρος;

Συνδέεται το site του Ρουβίκωνα με το opensociety του Σώρος;

Την εμφάνιση της στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας. Ενδιαφέρων έχει να δούμε και τι κρύβεται πίσω από το domain της.

Η αναρχική ομάδα ανακοίνωσε πως το επίσημο site της είναι «στον αέρα», ενώ το... σλόγκαν της, σε μαύρο φόντο, σελίδας, είναι «ούτε βήμα πίσω».

Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου όμως, ας δούμε λιγάκι τι "κρύβει" το domain name τους, το rouvikonas.gr δηλαδή.

Με μια απλή αναζήτηση whois, βλέπουμε ότι η ιστοσελίδα τους φιλοξενείται από μια μεγάλη εταιρία με έδρα της την Αμερική, την Hurricane Electric.

Συνδέεται το site του Ρουβίκωνα με το opensociety του Σώρος; 1

Ψάχνοντας περισσότερο, το DNS όνομα τους, αυτό δηλαδή που αναλαμβάνει να μεταφράσει το IP στο όνομα που πληκτρολογείς κάθε φορά που θέλεις να επισκεφτείς μια ιστοσελίδα, συνδέεται με το κίνημα "Open First".

Συνδέεται το site του Ρουβίκωνα με το opensociety του Σώρος; 2

Το κίνημα αυτό, που παλιότερα βρίσκονταν στην διεύθυνση mayfirst.org και τώρα "μετακόμισε" στην διεύθυνση mayfirst.coop, έχει ενδιαφέρων γιατί χρηματίζονταν, εκτός των άλλων και από το κίνημα Open Society του Σώρος.

Οι χρηματοδοτήσεις του κινήματος του Σώρος είναι τακτικές. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, είχε χρηματοδοτήσει και τον οργανισμό Vice Media, μέρους του οποίου αποτελεί και η γνωστή ιστοσελίδα "Vice".