Αλήθεια, χρειάζεται το RFID για να μας παρακολουθούν;

Αλήθεια, χρειάζεται το RFID για να μας παρακολουθούν;

Διαβάζω τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα blogs που ασχολούντε με το θέμα του "Big Brother", δηλαδή το αν μας παρακολουθούν (ή σκοπεύουν να το κάνουν) με το χάπι (RFID) ή με τις κάρτες κλπ και γενικά διακρίνω μια κινητοποίηση υπερβολική σχετικά. 666, αντίχριστος κλπ σενάρια, δίνουν και παίρνουν. Χρειάζονται αυτά για να μας παρακολουθούν ή το κάνουν ήδη;

Αλήθεια, χρειάζεται το RFID για να μας παρακολουθούν; 1

Καταρχάς, δεν λέω, παρακολουθώ πολλά blogs που ασχολούντε με τέτοια θέματα και μάλιστα τα παρακολουθώ καθημερινά. Δεν έχω σκοπό να θίξω τις ιδέες κάποιου.

Αυτό που θέλω να σχολιάσω, είναι το εξής.

-Έχεις λογαριασμό στο FaceBook. Έχεις τους φίλους σου, ανεβάζεις τις εικόνες σου, από τις εκδρομές σου κλπ. Μπορούν να μάθουν τα πάντα, με ποιον/ποια έχεις σχέση, πότε τα χάλασες, τους φίλους σου, που πήγες κλπ.

-Έχεις το Skype, τηλεφωνείς στην θεία από την Αυστραλία. Μπορούν να μάθουν πότε και ποιους έχεις καλέσει.

-Έχεις το google, αναζήτάς πχ μια πειρατική κόπια ή ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για την 11η Σεπτεμβρίου (ωπα, σου λέει, ψάχνεται αυτός) κλπ.Μπορούν να δουν τι ενδιαφέροντα έχεις και τι ζητάς γενικά. Θέλεις απλώς να δεις την τελευταία "περιπετεια" της Laoura, ή ψάχνεσαι παραπάνω και μπορεί να είσαι επικίνδυνος;

-Έχεις τις online αγορές, όπου αγοράζεις με το Paypal και πληρώνεις μέσο αυτού. Αγοράζεις με την πιστωτική σου πάλι από την πόλη σου. Μπορούν να δουν τι παίρνεις.

-Έχεις τα online παιχνίδια, όπου παίζεις με τις ώρες, όπου μπορούν να δουν τι παιχνίδια προτιμάς.

-Έχεις το Google Analytics, όπου έχεις περασμένα όλα σου τα sites, αλλά έχεις και το Google Ads όπου πληρώνεσαι και έχεις δηλωμένη την κατοικία σου. Μπορούν να δουν ποιο/ποια blog/sites έχεις, που μένεις (γιατί θα πρέπει να λάβεις πχ το check) κλπ κλπ. Και επειδή όλα είναι σε ένα (Google) Account, δεν ξεφεύγεις.

-Έχεις υπηρεσίες που παρέχουν feeds με ειδήσεις (πάλι πχ του Google), οπου βαζεις τα blogs/sites που σε ενδιαφέρουν και άρα μπορούν να δουν πάλι τι σε ενδιαφέρει.

-Έχεις το καινούριο σου κινητό που μπορείς να δεις μάλιστα που βρίσκεται ο άλλος. Άρα, αν μπορείς εσύ με το κινητό των 500€, φαντάσου τι μπορούν "αυτοί".

-Έχεις το Google Maps που βάζεις ενδιαφέροντα (για εσένα) στοιχεία, διαδρομές που θέλεις να ακολουθήσεις κλπ. Μπορούν να δουν που πήγες πχ

-Έχεις το YouTube (πάλι Google) οπου ανεβάζεις video που μπορει να εισαι με την παρέα σου στην Αράχωβα πχ.

Οπότε, χρειάζεται κάποιο chip στο μετωπο μας για να μας παρακολουθούν;