404 Χάκερς ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν αρχεία που αφορούν τον κορονοϊό – HoaxBusters

Χάκερς ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν αρχεία που αφορούν τον κορονοϊό

Χάκερς ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν αρχεία που αφορούν τον κορονοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιστοσελίδες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Iολογίας της Ουχάν δέχθηκαν επίθεση από χάκερ, υποκλέπτοντας πολύτιμα έγραφα και στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, σκοπός των χάκερ ήταν να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και έχει ήδη επαληθευθεί ότι αρκετοί λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί.

Ο Bill Gates την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι δωρίζει μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος 150 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που όπως φαίνεται τον έφερε στο στόχαστρο των Anonymous, της γνωστής ομάδας χάκερ. Το ίδρυμα Gates σε ανακοίνωσή του δήλωσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μέσω των πολιτικών ασφαλείας μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί δεδομένα.»

Η Dr Zhengli Shi, γνωστή και ως «γυναίκα νυχτερίδα», θεωρείται από πολλούς ως αυτή που έχει απελευθερώσει τον κορονοϊό στο κοινό. Η θεωρία ότι η Dr Shi διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του κορονοϊού, υποστηρίζεται περαιτέρω από ένα βίντεο CCTV που ισχυρίζεται ότι κατέγραψε ολόκληρη τη δοκιμασία.

Η Dr Zhengli Shi ήταν μέλος μιας ομάδας που δούλευε σε ένα πρόγραμμα του κορονοϊού από κοινού με τους γιατρούς των ΗΠΑ το 2014 προτού το κλείσει από το DHS επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο.

Σε μια δημοσίευση που έγινε στο 4chan στις 19 Οκτωβρίου 2019, η Dr Zhengli Shi σταμάτησε μια φορά, στα μισά του ταξιδιού της, άνοιξε τη βαλίτσα και τοποθέτησε ένα κομμάτι μολυσμένου ξηρού πάγου κοντά σε έναν αεραγωγό στην εν λόγω αγορά ψαριών απ'όπου φημολογείται ότι ξεκίνησε ο ιός.

Χάκερς ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν αρχεία που αφορούν τον κορονοϊό 1

Η αγορά ψαριών βρίσκεται κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, όπου σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας απελευθερώθηκε και ο ιός, αλλά δεν αποτελεί μέρος της κανονικής καθημερινής διαδρομής της, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.