Έπαιξαν βίντεο του 2015 από τα Θεοφάνια στη Νάξο ως φετινό

Βίντεο από το μακρινό 2015 από τα Θεοφάνια στη Νάξο προβλήθηκε χθες από ΣΚΑΪ, Alpha και Star, προκαλώντας την οργή των κατοίκων του νησιού οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ανεύθυνοι, όπως μπορείτε να ακούσετε τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ιερέας και αρκετοί πολίτες ανεβασμένοι σε ένα καΐκι, να συνωστίζονται για τον αγιασμό των υδάτων, όπως ήταν αναμενόμενο να γίνει επάνω σε ένα καΐκι.

«Ο ιερέας τελεί τον αγιασμό των υδάτων, και, στη συνέχεια, από τους πιστούς ένας, ο πιο τολμηρός, θα πέσει στη θάλασσα για να πιάσει τον τίμιο σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονται πάνω στο καΐκι και τον χειροκροτούν. Να σημειώσουμε, το είδαμε και στα πλάνα, ότι οι πιστοί δεν φορούν μάσκα, ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί που έχουν επιβιβαστεί πάνω στο σκάφος» ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και τα άλλα δύο κανάλια, «ο ιερέας που βλέπετε πάνω σ' ένα καΐκι μαζί με πιστούς, ανάμεσά τους και παιδιά, χωρίς κανένας να φοράει μάσκα, τέλεσαν τον αγιασμό στη θάλασσα» σημείωνε ο Alpha.

Το video ωστόσο υπάρχει από το 2015 στο Youtube και δεν είναι φετινό.

Το θέμα εδώ είναι ότι αν δεν το ανέβαζαν κάποιοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων (για να το ανεβάσουν αργότερα και τα hoaxes όταν έγινε χαμός και να μην κατηγορηθούν πάλι), θα πέρναγε απαρατήρητο. Επίσης μιλάμε για κάποια κανάλια που έλαβαν αρκετό χρήμα από την περίφημη λίστα Πέτσα και ετοιμάζονται να πάρουν ακόμη περισσότερο για να διαφημίσουν το εμβόλιο.

Από αυτά τα κανάλια λοιπόν, θα περιμέναμε έστω ένα μικρό δείγμα επαγγελματισμού και να έβγαιναν να ζήταγαν συγνώμη. Αντί αυτού, δύο από τα κανάλια έσβησαν το περιεχόμενο (τουλάχιστον όταν έγραφα το άρθρο αυτό, μόνο σε ένα κανάλι δεν είχαν αφαιρέσει το video από την ροή ειδήσεων).

Δείτε ακριβώς τι έγινε στο παρακάτω video