Ο ιερέας στη Χαλκιδική δεν απαγορεύει την είσοδο σε όσους φορούν μάσκα

Μία είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, είναι η δήθεν δήλωση του ιερέα στην Χαλκιδική, ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο σε όσους φορούν μάσκα.

Τα ΜΜΕ που μετέφεραν την είδηση, συνήθως έγραφαν ένα κομμάτι της ομιλίας του ιερέα (πχ katohika.gr, thetoc.gr, gazzetta.gr - το gazzeta την αφαίρεσε λίγο μετά):

Θα σας το πω έτσι χύμα. Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία

Το video της ομιλίας, όπως το ανέβασε ο Θάνος Κόκκαλης στο κανάλι του (το προσθέτω εδώ κυρίως για τον τίτλο που του έδωσε), καθώς και στην εκπομπή της η Τατιάνα (στις 05/05/21):

Ωστόσο πρόκειται για παραπληροφόρηση. Για την ακρίβεια, ο ιερέας ανέφερε ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να το πει αυτό το πράγμα, αλλά αυτό είναι που θα ήθελε ο Σατανάς. Ο Θεός ωστόσο, όπως ο ίδιος λέει λίγο αργότερα (στο 2:08 του παραπάνω video), σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου και τις πράξεις του.

Με λίγα λόγια, ο ιερέας είπε ότι δεν θέλει να ενεργούμε με φασισμό (η απαγόρευση εισόδου στην εκκλησία για παράδειγμα, είναι φασισμός όπως λέει), ενώ κάπου προς το τέλος λέει στον κόσμο να κάνουν ότι θέλουν και ότι όσα τους είπε ήταν για να τους δείξει τι λέει το θέλημα του Θεού και όχι για να μην τους επιτρέψει την είσοδο τους στην εκκλησία.