Ο Άδωνις Γεωργιάδης, άθελα του, παραπληροφορεί τον κόσμο

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια ανάρτησή του στο Twitter, η οποία ωστόσο δεν ισχύει και άθελα του, παραπληροφορεί τον κόσμο.

Στο βίντεο που δημοσίευσε, και το οποίο όπως ο ίδιος έγραψε, του το έστειλε κάποιος άλλος χρήστης, φαίνονται δελφίνια να κολυμπούν αμέριμνα στη Μαρίνα Φλοίσβου, αποτέλεσμα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, της απαγόρευσης κυκλοφορίας που οδήγησε στη μείωση της κίνησης στα λιμάνια και έδωσε τη δυνατότητα στα δελφίνια να επιστρέψουν.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν έχουν ακριβώς έτσι, μιας και οι χρήστες του διαδικτύου δεν δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν ότι το βίντεο αυτό δεν τραβήχτηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου, άλλα ήταν video από κάπου αλλού.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν ήταν ο μόνος που ανάρτησε το συγκεκριμένο video, αφού το είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν στο Twitter ο δημοσιογράφος του CNN Türk, Cem Seymen, στο οποίο απεικονίζεται η Μαρίνα του Ataköy, στην περιοχή του Bakırköy, προαστίου της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου.

Το ίδιο βίντεο μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, με την ανακριβή σημείωση ότι πρόκειται για μαρίνα στις ακτές της Μαγιόρκα ή της Βαρκελώνης. Χρήστες του Facebook στη Γαλλία θεώρησαν ότι απεικονίζεται μαρίνα στο Hyères, στα νότια της χώρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις συνειδητοποίησε το λάθος του, κατέβασε την εν λόγω ανάρτηση, όμως μπόρεσα και το βρήκα μέσο των cache των μηχανών αναζήτησης.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, άθελα του, παραπληροφορεί τον κόσμο 1
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, άθελα του, παραπληροφορεί τον κόσμο 2
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, άθελα του, παραπληροφορεί τον κόσμο 3