Όχι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρότεινε να κάνουμε ένεση με χλωρίνη

Για ακόμη μια φορά, ο άνθρωπος που τα περισσότερα ΜΜΕ λατρεύουν να μισούν, κατάφερε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσο των fake news αυτών των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως πολλά ξένα αλλά και ελληνικά ειδησεογραφικά sites έγραψαν, ο πρόεδρος της Αμερικής πρότεινε στους ανθρώπους να κάνουν ένεση με χλωρίνη ή να πιουν καθαριστικό (πχ tvxs, athensvoice, efsyn, mixanitouxronou κ.α.) και φυσικά όσοι ακολουθούν πιστά τα ΜΜΕ μοιράστηκαν τις αναρτήσεις τους ή σχολίασαν αρνητικά τον Τραμπ, δίχως να δουν έστω ελάχιστα το video για να επιβεβαιώσουν αυτά που τους σέρβιραν τα ΜΜΕ. Έτσι για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο εύκολα τα ΜΜΕ χειραγωγούν εύκολα την μάζα.

Ωστόσο πρόκειται για ακόμη παραπληροφόρηση και προσπάθειας σπήλωσης του προέδρου Τραμπ, αφού δεν το είπε έτσι.

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς είπε ο Τραμπ, θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Μπιλ Μπράιαν, Υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας στο DHS, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, «Η πιο εντυπωσιακή μας παρατήρηση μέχρι σήμερα είναι το ισχυρό αποτέλεσμα που φαίνεται να έχει το ηλιακό φως στη θανάτωση του ιού, τόσο στις επιφάνειες όσο και στον αέρα. Έχουμε δει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τη θερμοκρασία και την υγρασία, όπου η αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας ή και τα δύο είναι γενικά λιγότερο ευνοϊκά για τον ιό».

Ο Μπράιαν μίλησε για τον χρόνο ημιζωής του κοροναϊού σε επιφάνειες όπως λαβές πορτών και επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι, λέγοντας ότι όταν φωτίζουν τις επιφάνειες με ακτίνες UV και μαζί με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία, ο ιός πεθαίνει πολύ γρήγορα.

«Ο ιός δεν επιβιώνει επίσης στα σταγονίδια του σάλιου, και αυτό είναι σημαντικό επειδή πολλές δοκιμές που γίνονται δεν είναι απαραίτητα, νούμερο ένα, με τον ιό COVID-19 και νούμερο δύο, στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά», τόνισε Μπράιαν. «Και τρίτον, ο ιός πεθαίνει το γρηγορότερο παρουσία άμεσου ηλιακού φωτός υπό αυτές τις συνθήκες», συνέχισε.

https://twitter.com//status/1253446537373454343

Ο Μπράιαν συνέχισε σημειώνοντας ότι ο DHS εξέτασε επίσης εάν ορισμένοι τύποι απολυμαντικών θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον κορονοϊό.

«Δοκιμάσαμε λευκαντικό, δοκιμάσαμε ισοπροπυλική αλκοόλη στον ιό, ειδικά στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά και μπορώ να σας πω ότι η χλωρίνη θα σκοτώσει τον ιό σε πέντε λεπτά. Η ισοπροπυλική αλκοόλη θα σκοτώσει τον ιό σε 30 δευτερόλεπτα και αυτό χωρίς χειρισμό, χωρίς τρίψιμο. Απλά τοποθετήστε το και αφήστε το να φύγει. Το τρίβεις και φεύγει ακόμα πιο γρήγορα», ανέφερε ο Μπράιαν.

Ο Μπράιαν πρόσθεσε: «Εξετάζουμε επίσης άλλα απολυμαντικά, ειδικά κοιτάζοντας τον ιό COVID-19 στο σάλιο».

Αμέσως μετά τις παρατηρήσεις αυτές, ο Τραμπ είπε:

So, I'm going to ask Bill a question that probably some of you are thinking of if you’re totally into that world, which I find to be very interesting. So, supposing when we hit the body with a tremendous, whether it’s ultraviolet or just very powerful light, and I think you said that hasn’t been checked, but you’re going to test it. And then I said supposing you brought the light inside the body, which you can do either through the skin or in some other way. And I think you said you're going to test that too. Sounds interesting. And then I see the disinfectant, where it knocks it out in a minute, one minute. And is there a way we can do something like that by injection inside or almost a cleaning? Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs, so it’d be interesting to check that, so that you're going to have to use medical doctors with, but it sounds interesting to me. So, we'll see, but the whole concept of the light, the way it kills it in one minute. That’s pretty powerful.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο δημοσιογράφος της ABC News, Jon Karl, ρώτησε τον Μπράιαν: «Ο πρόεδρος ανέφερε την ιδέα μιας καθαρότερης λευκαντικής και ισοπροπυλικής αλκοόλης. Δεν υπάρχει σενάριο όπου αυτό θα μπορούσε να εγχυθεί σε ένα άτομο, υπάρχει;».

«Όχι, είμαι εδώ για να μιλήσω για τα ευρήματα που είχαμε στη μελέτη. Δεν το κάνουμε αυτό στο εργαστήριο στα εργαστήριά μας», απάντησε ο Μπράιαν

Ο Τραμπ αργότερα σχολίασε: «Δεν θα ήταν μέσω ενέσεων, μιλάτε για σχεδόν καθαρισμό και αποστείρωση μιας περιοχής. Ίσως λειτουργεί, ίσως δεν λειτουργεί, αλλά σίγουρα έχει μεγάλο αντίκτυπο εάν βρίσκεται σε σταθερό αντικείμενο».

Ο Τραμπ έθεσε το ενδεχόμενο αν οι ακτίνες UV θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον κορονοϊό, εάν ο ιός ήταν πάνω στο δέρμα ενός ατόμου, ιδίως αν ήταν στα χέρια τους.

«Αν είναι έξω και τα χέρια τους είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, θα τον σκοτώσει σαν να ήταν κομμάτι μετάλλου ή κάτι άλλο;», ρώτησε ο Τραμπ.

«Δεν θέλω να πω ότι θα έχει τον ίδιο ρυθμό επειδή είναι μια μη πορώδης επιφάνεια, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εξετάσαμε το χειρότερο σενάριο και ο ιός ζει περισσότερο σε μη πορώδεις επιφάνειες. Έτσι πορώδεις επιφάνειες, δεν ζει τόσο πολύ, οπότε θεωρητικά αυτό που είπατε είναι σωστό», απάντησε ο Μπράιαν

Ο αριστερός ακτιβιστής Κρις Δ. Τζάκσον αμέσως έγραψε ότι ο Τραμπ «προέτρεψε τους Αμερικανούς να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικό».

Στην συνέχεια, ο Τζέικ Μακκόμπι, πρώην συγγραφέας ομιλίας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης Ομπάμα, έγραψε στο Twitter ότι ο Τραμπ «είπε στους ανθρώπους να πίνουν χλωρίνη».

Και φυσικά από εκεί και έπειτα, οι περισσότεροι άρχισαν να αναπαράγουν τα fake news των αριστερών ακτιβιστών και μη, οι οποίοι είναι γνωστό ότι μισούν τον πρόεδρο Τραμπ.

Με πληροφορίες από dailywire