Όχι, ο 35χρονος βιαστής ΔΕΝ βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Τις τελευταίες ώρες, λογαριασμοί στα social media καθώς και ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο 35χρονος Βούλγαρος βιαστής, ο οποίος όπως αναφέρεται είχε και σχετικό παρελθόν, βγήκε από την φυλακή με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει.

Ένα από τα τιτιβίσματα που ήθελαν τον 35χρονο να έχει βγει από την φυλακή με τον συγκεκριμένο νόμο.

Σε πολλά ειδησεογραφικά sites (πχ iefimerida.gr, ethnos.gr, sportime.gr, ereportaz.gr κλπ) αναφέρεται ο συγκεκριμένος νόμος και μάλιστα και στους τίτλους των άρθρων τους. Μάλιστα και η ομάδα αλήθειας ανάρτησε την συγκεκριμένη είδηση, αλλά αφαίρεσε το tweet αργότερα.

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι ο αποφυλακισμός του 35χρονου Βούλγαρου δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο του και ότι πρόκειται για προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος καταζητούμενος βίασε επτά φορές μια 50χρονη καθαρίστρια μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που είχε νοικιάσει στα Κάτω Πετράλωνα. Ο βιασμός της γυναίκας καταγγέλθηκε από την ίδια το Σάββατο (19.06.2021) αλλά μέχρι να φτάσει σημείο η αστυνομία -που σύμφωνα με κατοίκους καθυστέρησε- ο δράστης είχε διαφύγει.

Η είδηση ότι ο 35χρονος βιαστής βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είναι fake news, καθώς ο συγκεκριμένος νόμος καταργήθηκε στις 29/8/19, ενώ δεν αφορούσε ποτέ βιαστές. Ο 35χρονος αποφυλακίστηκε το 2020, άρα δεν έκανε χρήση του συγκεκριμένου νόμου.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν αφορούσε βιαστές.