Το video με την Μαρία Ζαχάροβα να τρώει φράουλες είναι παραπλανητικό

Κυκλοφορεί ένα video στα social media, το οποίο υποτίθεται ότι ανέβασε η Μαρία Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο Telegram, στο οποίο εμφανίζεται να φορά ένα φλοράλ φόρεμα και μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά και να δοκιμάζει με «τσαχπινιά» φράουλες. Το video ωστόσο είναι παραπλανητικό.

Δείτε το video παρακάτω

Σχετικά

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram, ένα video που έβαλε «φωτιά» στα social media, αφού σύμφωνα με μια σειρά από ηλεκτρονικά μέσα [πχ newsbeast, real, naftemporiki, newsit κλπ] η Μαρία Ζαχάροβα τρώει φράουλες με «πονηρό» βλέμμα, ενώ στο background ακούγεται το κλασικό ρωσικό τραγούδι «Kalinka».

Τι ισχύει

Το video ανέβηκε όντως στον προσωπικό λογαριασμό της στο Telegram [link]. Ωστόσο το video είναι πειραγμένο και παραπλανητικό.

Για παράδειγμα, στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα του video, η σκηνή με την Ζαχάροβα να κουνάει τις φράουλες ευχαριστημένη, είναι και το τέλος του κλιπ. Από το σημείο αυτό, το video παίζει ανάποδα. Για παράδειγμα, στο 12ο δευτερόλεπτο, όταν πάει να βάλει τις φράουλες στο στόμα της κάνει ένα σπάσιμο η κίνηση, με την μία φράουλα να είναι δαγκωμένη, ενώ στο 15ο δευτερόλεπτο που τις βγάζει από το στόμα της, είναι άθικτες. Στο 18ο δευτερόλεπτο το video παίζει πάλι κανονικά και μετά από 8" παίζει ξανά ανάποδα και σε λούπα.

Συμπέρασμα

Από τον λογαριασμό της Μαρία Ζαχάροβα στο Instagram [link], βλέπουμε να ανεβάζει συχνά φωτογραφίες με φράουλες που δείχνει να μάζεψε η ίδια. Το video αυτό δείχνει ότι η Ζαχάροβα ευχαριστιέται τις φράουλες (πιθανότατα και το καλοκαίρι), με το video να παίζει συνεχώς κανονικά και ανάποδα σε λούπα. Ο ισχυρισμός ότι η Ζαχάροβα "παίζει πονηρά" με τις φράουλες, είναι λάθος.